Sahranjen policajac Dragan Đurić

Izvor: Cafe.ba, 29.Apr.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen policajac Dragan Đurić

ZVORNIK - Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu, sahranjen je danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku.

Pored porodice, radnih kolega i mnogobrojnih građana Zvornika, sahrani ubijenog policajca prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Srpske Gojko Vasić, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH sa područja zvorničke regije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas ranije porodicu policajca Dragana Đurića.

Predsjednik Dodik izrazio je saučešće majci, bratu i rodbini ubijenog policajca u njihovoj kući u zvorničkom naselju Ulice.

Opijelu ubijenom policajcu ispred kuće porodice Đurić, uz predsjednika Republike, prisustvovali su i potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Savić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović, rukovodstvo opštine Zvornik.

Vlada Republike Srpske današnji dan proglasila je Danom žalosti u Srpskoj. Dan žalosti proglašen je i u Federaciji BiH i Brčko distriktu.

Dragan Đurić rođen je 17. novembra 1967. godine u Banovićima. Tokom rata njegova porodica izbjegla je u Zvornik. Bio je pripadnik MUP-a Srpske od 7. aprila 1994. godine.

Đurić je ubijen u ponedjeljak, 27. aprila, u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika.

Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", ubijen je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik i Lukač posjetili ranjene policajce

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2015

ZVORNIK - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač posjetili su danas policajce Željka Gajića i Stevu Milovanovića, koji su ranjeni u terorističkom napada na policijsku stanicu 27. aprila..."Došao sam da obiđem policajce i iskažem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dan žalosti u BiH, sahranjen policajac ubijen u Zvorniku

Izvor: RTS, 30.Apr.2015, 00:05

Dragan Đurić, policajac ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, sahranjen je uz najviše počasti. U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti. . U rodnom selu Karakaj kod Zvornika uz najviše policijske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.