Čudo u Zagrebu: Tužilaštvo se žalilo na preblagu kaznu za zločine nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo u Zagrebu: Tužilaštvo se žalilo na preblagu kaznu za zločine nad Srbima

Županijsko tužilaštvo u Zagrebu uložilo je žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda za pet pripadnika Hrvatske vojske optuženih za ratni zločin nad zarobljenim srpskim vojnicima i civilima, ocenjujući da su izrečene kazne preblage i neadekvatne.

Tužilaštvo se žalilo na presudu Suda za bivšeg komandanta takozvanog Konačišta ratnih zarobljenika Stjepana Klarića, koji je osuđen na osam godina zatvora, njegovih podređenih Viktora Ivančina, osuđenog na pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godina, Dražena Pavlovića na tri godine, Željka Živeca na godinu i po i Gorana Štrukelja na dve godine zatvora.

Optužnica tereti navedena lica za zlostavljanje zarobljenih srpskih vojnika i civila od kraja 1991. do maja 1992. godine.

Prema optužnici, zarobljenici su premlaćivani, mučeni elektrošokovima, ali i prisiljavani na skidanje i seksualno maltretiranje, kome je bilo podvrgnuto i desetak zatvorenih žena, od kojih je jedna od njih od posledica zlostavljanja pobacila, javili su hrvatski mediji.

Tužilaštvo traži da budu osuđeni na duže zatvorske kazne.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.