Crnogorski pomorci zaključani u karantinu, jedu s poda - prete štrajkom glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 09:39

Crnogorski pomorci zaključani u karantinu, jedu s poda - prete štrajkom glađu

Crnogorski pomorci, njih više od 20, koji su smešteni u karantinu Vučje u Nikšiću, prete štrajkom glađu, jer se, kažu, nalaze u nemogućim uslovima, po trojica u sobama, zdravlje im je ugroženo i jedu s poda, piše podgorički Dan.

Pomorci su se i ranije žalili na nehuman odnos nadležnih prilikom prevoza i smeštaja u karantin.

Oficir navigacije, pomorac Radoje Đurišić, za podgorički dnevnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže da su 24 sata dnevno zaključani u sobama u kojima ne mogu da se kreću i da obavljaju osnovne životne potrebe.

Iz Nacionalnog koordinacionog tela nisu hteli da komentarišu položaj pomoraca, koji kažu da, pored loših uslova, niko ne vodi računa ni o njihovom zdravlju.

Đurišić optužuje to telo i ističe da je ovakva situacija velika bruka za državu.

"Tražili smo i da nam se uradi test na virus korona, koji ćemo mi da platimo ako treba, ali sve to ignorišu. Pre dve večeri zamalo nije izbio incident, kada su pokušali da smeste četiri pomorca u jednu sobu. Oni su to odbili, pa je došla interventna policija koja im je pretila hapšenjem", ispričao je Đurišić.

Ističe da već uveliko razmišljaju da započnu štrajk glađu, jer su im, kaže, ugrožena osnovna ljudska prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi problemi u CG: Jedemo sa poda, zdravlje nam je narušeno

Izvor: B92, 04.Jun.2020

Podgorica -- Crnogorski pomorci, njih više od 20, koji su smešteni u karantinu Vučje u Nikšiću, prete štrajkom glađu, piše podgorički Dan...Kako navode, nalaze se u nemogućim uslovima, po trojica u sobama, zdravlje im je ugroženo i jedu s poda...Pomorci su se i ranije žalili na nehuman odnos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.