Crnogorski nacionalisti pozdravljaju NACISTIČKIM pozdravom: Još jedan izliv mržnje posle USTAŠKIH pesama na Cetinju (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2020, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski nacionalisti pozdravljaju NACISTIČKIM pozdravom: Još jedan izliv mržnje posle USTAŠKIH pesama na Cetinju (FOTO)

Fašistički ispadi grupe nikšićkih momaka jasno pokazuju ko je na strani onih koji su doneli zakon o otimanju hramova SPC Za pravo čast i slobodu Crne Gore, poruka „zelenaša“ uz očekivan kolorit, Krsto Zrnov Popović, ali šokantan nacistički pozdrav, u čije ime i pod kojim su pobijeni milioni ljudi u Drugom svetskom ratu. Sve se to vidi na slici grupe crnogorskih nacionalista.Fašistički ispadi grupe nikšićkih momaka, pokazuju stepen obolelosti i mržnje, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i očigledno raspirivanje verske i rasne mržnje, prenosi In4s.Inače, krilatica „Nikad više 1918“ izvorno pripada nemačkom mitu o ubodu u leđa koji je bio široko rasprostranjen u posleratnoj Nemačkoj u vreme Vajmarske repiblike. Izrazito su ga koristili nacionalistički i monarhistički krugovi koji su za poraz Nemačke u Velikom ratu optuživali civilne političare, liberale i ostale domaće „izdajnike“ nazivajući ih „novembarskim kriminalcima“.Ovaj mit prihvatio je i u svoj narativ ugradio i Adolf Hitler.PROČITAJTE JOŠ: Na Cetinju se vijorila albanska zastava i pevale se ustaške pesme: Crnogorski nacionalisti podržali otimanje svetinja SPC (FOTO/VIDEO)Krilatica je bila prisutna i u albanskom nacionalističkom diskursu 70-ih godina prošlog veka na Kosovu i Metohiji.Foto: InstagramNa slici se vidi i zastava sa likom Krsta Zrna Popovića. Njega separatisti danas predstavljaju kao crnogorskog nacionalistu iako se ovaj oficir otvoreno izjašnjavao kao Srbin, a za vreme izbeglištva pisao da je „Crna Gora ona zemlja gde se čuvala i sačuvala iskra slobode Srbinove“. Popović je prilikom povratka u Kraljevinu Jugoslaviju izjavio da je jedini razlog zašto je podigao bunu bio zato što je „prilikom sukoba dve struje u Crnoj Gori 1918. godine ostao veran svetinji zakletve položene Vrhovnom Komandantu Njegovom veličanstvu Kralju Nikoli“. PROČITAJTE JOŠ: "Maske su definitivno pale": Miraš okružen ustašama, nakon gostovanja na zagrebačkoj televiziji (FOTO)Za vreme Drugog svetskog rata Popović je predvodio snage koje su se borile protiv partizana. Ubijen je od strane OZN-e 1947. godine. Jedan od izvršilaca ubistva bio je Veljko Milatović, a po svemu sudeći naređenje je izdao Jovo Kapičić. Da ironija bude veća, upravo su Kapičić i Milatović, među komunistima bili najveći pobornici stvaranja crnogorske nacije. Tako da crnogorski nacionalisti slave Popovića, koji se izjašnjavao kao Srbin, kako bi istakli pripadnost naciji koju su stvorile Popovićevi egzekutori.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NJIMA SMETAJU TROBOJKE! Milogorski "zelenaši" otkrili svoje PRAVO LICE, nacisti BESRAMNO SLAVE USTAŠU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020

Fašistički ispadi grupe nikšićkih momaka jasno pokazuju ko je na strani onih koji su doneli zakon o otimanju hramova SPC...Za pravo čast i slobodu Crne Gore, poruka "zelenaša" uz očekivan kolorit, Krsto Zrnov Popović, ali šokantan nacistički pozdrav, u čije ime i pod kojim su pobijeni milioni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.