Crnogorski Apelacioni sud odbio žalbu na odluku o zatvaranju Medojevića i Kneževića

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski Apelacioni sud odbio žalbu na odluku o zatvaranju Medojevića i Kneževića

Crnogorski Apelacioni sud je danas saopštio da je odbio žalbu na odluku Višeg suda o zatvaranju poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, te Medojević ostaje u zatvoru, a Knežević u Skupštini Crne Gore, gde je da ne bi bio uhapšen.Ispred Apelacionog suda u Podgorici odluku o žalbi o stavljanju u pritvor njenog supruga, čekali su novinari i Marina Medojević, njegove supruga.

"Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je doneta protivustavno i protivzakonito, ja ću da protestujem ispred zgrade suda", najavila je Marina Medojević i pozvala gradjane da joj se pridruže.

"Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog, nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore", rekla je Marina Medojević.

Ona je ranije danas kazala da Medojević, koji je od petka u zatvoru kod Podgorice, štrajkuje gladju u znak protesta zbog hapšenja.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta uhapšen je u noći izmedju četvrtka i petka zbog odbijanja da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove tvrdnji o primanju i davanju mita. On je poslat u zatvor gde će ostati dok se ne odazove pozivu suda za svedočenje.

Medojević je uhapšen na ulici posle sednice Skupštine i bez ukidanja poslaničkog imuniteta. Viši sud je odluku objasnio stavom da nije reč o pritvoru, već o "prinudnoj meri stavljanja u zatvor do ispunjenja ;gradjanske ;obaveze" svedočenja.

Medojevićevi advokati su se žalili Apelacionom sudu zbog hapšenja, uz ocenu da je reč o "brutalnom pravnom nasilju".

Sud je ranije naložio hapšenje i Milana Kneževića, takodje jednog od čelnika DF-a i u njegovom slučaju zbog odbijanja da svedoči.

Knežević je hapšenje izbegao odlukom da ostane u Skupštini Crne Gore, gde je od četvrtka uveče.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Medojević ostaje u zatvoru

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2018

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe o stavljanju u zatvor lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojević i Milana Kneževića, saopšteno je iz tog suda Podgorica - Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe o stavljanju u zatvor lidera Pokreta za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.