Crnogorci vole da biraju posao

Izvor: S media, 11.Nov.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci vole da biraju posao

U Crnoj Gori ima posla, ali crnogorski građani vole da biraju radna mesta, zbog čega se sve više zapošljavaju stranci, izjavio je danas premijer Igor Lukšić.

On je naveo da je za prvih deset meseci ove godine u Crnoj Gori izdato 17.045 dozvola za rad i zapošljavanje stranaca, što je 36,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Krivokapić: Milo može, sve što hoće

Više od 202.000 mlаdih čekа posаo

Srbi i Crnogorci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << „ratuju“ oko EU

Dakle, slobodnih radnih mesta je bilo, ali naši građani, nažalost, nisu iskazali interesovanje za njihovo popunjavanje, naveo je Lukšić predstavljajući program zapošljavanja mladih.

On je kazao da je Vlada donela odluku da se u narednoj godini smanji broj dozvola za rad i zapošljavanje stranaca na 25.050, što je smanjenje od dve hiljade u odnosu na 2011. godinu.

Lukšić je pozvao crnogorske građane, posebno mlade, da krenu u aktivnu potragu za poslom, a ne samo da čekuju socijalnu pomoć.

U Crnoj Gori ima 4.577 nezaposlenih osoba sa visokom školskom spremom, što čini 15,2 odsto od ukupnog broja prijavljenih nezaposlenih.

(S media/Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.