Crna Gora od turizma prihodovala 650 miliona evra

Izvor: Blic, 11.Nov.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora od turizma prihodovala 650 miliona evra

Crna Gora je u prvih devet meseci ove godine od turizma zaradila 650 miliona evra, 5,6 odsto više nego u istom periodu lane, izjavio je danas u Podgorici crnogorski ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić.

Ministar Sekulić je kazao da je Crnu Goru u navedenom periodu posetilo oko 1,3 miliona turista, povećanje od 8,4 u odnosu na isti period 2010.

Sekulić je, nakon sednice Koordinacionog odbora za praćenje turističke sezone, novinarima rekao da je ostvareno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 8,5 miliona noćenja, porast od 10,2 odsto u odnosu na prvih devet meseci prošle godine.

"Svi ovi podaci pokazuju da je turizam, kao privredna grana, umnogome prevazišna naša očekivanja, tako da možemo biti veoma zadovoljni efektima letnje turističke sezone", istakao je ministar.

Sekulić smatra da je Crna Gora postale "jedna dobra turistička destinacija", dok su usluge iz godine u godinu sve bolje.

"Mislim da je budućnost crnogorskog turizma veoma dobra", naveo je on.

Sekulić je kazao da Crnoj Gori i dalje nedostaju hoteli najviše kategorije, ali, kako je naveo, ohrabruje činjenica da postoji znatno intreresovanje stranih investitora za ulaganja u tu oblast.

Povezane vesti: Lopovi iz Srbije na primorju kradu garderobu po buticima U Crnoj Gori trenutno 96.000 turista Posle višegodišnje pauze Sveti Stefan primio prve goste Oteto sedam estonskih turista u Libanu U Crnoj Gori 16 odsto turista više nego prošle godine

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crnogorci vole da biraju posao

Izvor: S media, 11.Nov.2011

U Crnoj Gori ima posla, ali crnogorski građani vole da biraju radna mesta, zbog čega se sve više zapošljavaju stranci, izjavio je danas premijer Igor Lukšić...On je naveo da je za prvih deset meseci ove godine u Crnoj Gori izdato 17.045 dozvola za rad i zapošljavanje stranaca, što je 36,7 odsto...

Nastavak na S media...

Inkasirano 650 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 11.Nov.2011

PODGORICA, Crna Gora je od turizma u toku devet mjeseci ove godine inkasirala 650 miliona evra, što je gotovo šest odsto više nego lani, saopštio je crnogorski ministar turizma i ..

Nastavak na Capital.ba...

Smanjeni prihodi grada

Izvor: Danas, 11.Nov.2011

Gradski prihodi za prvih devet meseci ove godine manji su za 13 odsto od predviđenog, pokazuju podaci izvešetaja o budžeta koji su juče usvojili odbornici Skupštine grada. Prema tom izveštaju, od rebalansom predviđenih oko 90 milijardi dinara, za prvih devet meseci ove godine realizovano je 57,2...

Nastavak na Danas...

Crna Gora uvozi hranu, izvozi alkohol

Izvor: Capital.ba, 12.Nov.2011, 16:37

PODGORICA, Crna Gora je u prvih devet mjeseci ove godine uvezla hrane za 332,7 miliona evra, dok je u istom periodu izvoz hrane vrijedio svega 32 miliona evra. Privredna komora ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.