Crnogorci svi po dva mobilna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci svi po dva mobilna

Broj korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori iznosio je na kraju septembra ove godine milion, 294 hiljade i 942 što je duplo više u odnosu na broj stanovnika (622.000) i predstavljen rekord u Evropi.

U septembru ove godine godine, u odnosu na isti mesec prošle godine, registrovan je rast broja korisnika od 4,9 odsto, navodi se u ovom izveštaju.

Od ukupnog broja korisnika, 53,6 su prepaid korisnici, navodi se u Izveštaju o razvoju tržišta elektronskih komunikacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji je razmatrala Vlada Crne Gore. Usluge mobilne telefonije u Crnoj Gori pružaju tri operatora: crnogorski "Telekom", "Telenor" i "M:Tel". Tržišni lider u ukupnom broju korisnika je srpska kompanija "M:tel" sa 34,94 odsto, zatim "Telenor" sa 34,66 i "Telekom" sa 30,40 odsto korisnika.

Najviše registrovanih mobilnih korisnika u Crnoj Gori registrovano je 2008. godine, kada je zabeleženo čak 1,3 miliona korisnika, preneo je Klix.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.