Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci rekorderi po broju mobilnih telefona

Na kraju septembra ove godine broj korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori iznosio je 1.294.942, što odgovara broju od 208,85 odsto, i predstavlja rekord u Evropi.

Od ukupnog broja korisnika 53,6 odsto su pripejd korisnici, dok je postpejd korisnika 46,4 odsto, navodi se u Izveštaju o razvoju tržišta elektronskih komunikacija.

"U septembru 2019. godine, u odnosu na septembar prethodne godine, registrovan je rast broja korisnika od 4,9 odsto", ističe se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izveštaju.

Kada su postpejd korisnici u pitanju, cene SMS poruka kod svih crnogorskih operatera su na nivou od 0,03 evra i značajno su povoljnije od prosečnih cena u EU (0,07 evra) i nešto povoljnije od onih u zemljama regiona (0,04 evra).

Inače, najviše registrovanih mobilnih korisnika bilo je 2008. godine kada je zabeleženo čak 1,3 miliona. U prvih devet meseci ove godine je pisanim putem podneto 13.850 prigovora korisnika na sve EK usluge u Crnoj Gori, što je šest odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

"Prigovori su se odnosili na sve aspekte pružanja usluga (iznos računa, smetnje i prekidi u radu servisa, zloupotrebe, zahtevi za raskid ugovora i slično)", ističe se u izveštaju.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.