Do petka novi kriterijumi za ulazak u Crnu Goru

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 23:46

Do petka novi kriterijumi za ulazak u Crnu Goru

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) večeras je na sednici odlučilo da politika otvaranja Crne Gore bude dopunjena novim kriterijumima, koje će predložiti Institut za javno zdravlje, a NKT usvojiti najkasnije u petak, kako bi bio omogućen ulazak u Crnu Goru i stranim državljanima koji ne nose visok epidemiološki rizik.
Iz NKT-a su u saopštenju istakli da se, i uz zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << epidemiološki stabilne situacije, paralelno preduzimaju sve mere neophodne za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, stranaca koji žive u Crnoj Gori i turista. 

"NKT se upoznalo sa radnim dokumentom već formiranog Operativnog štaba za praćenje epidemiološke situacije u turističkoj sezoni sa ciljem potpune spremnosti svih državnih organa i turističke privrede za ulazak Crne Gore u novu fazu otvaranja uz istovremeno zadržavanje stabilne epidemiološke situacije", navodi se na sajtu Vlade Crne Gore.
Zadaci Operativnog štaba su definisanje pravila, postupaka i monitoring ulaska u Crnu Goru, sprovođenje epidemiološkog nadzora i postupanje sa eventualno oboljelim gostima uključujuči i njihov i bezbjedan transport u matične države, saopšteno je nakon sednice NKT-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DA LI ĆE CRNA GORA OTVORITI GRANICE ZA SRBE? Odluka pada do petka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 00:02

Iz NKT su istakli da i uz zadržavanje epidemiološki stabilne situacije, paralelno preduzimaju sve mere neophodne za očuvanje zdravlja građana Crne Gore, stranaca koji žive u našoj zemlji i turista...Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na večerašnjoj sednici, kojom je predsedavao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.