Crna Gora krajem januara dobija “dovoljne” količine kineske vakcine

Izvor: VOA, 19.Jan.2021, 19:33

Crna Gora krajem januara dobija “dovoljne” količine kineske vakcine

Crnogorske zdravstvene vlasti saopštile su u utorak da će Crna Gora krajem januara dobiti dovoljne količine kineske, Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, kao i da je to dogovoreno na sastanku između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović. "Ministarka je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja. Ministarstvo zdravlja navodi da je “u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa”. "I ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini”, kažu u Ministarstvu.  Prema navodima saopštenja, nastavljen je dijalog koji Crna Gora ima i u okviru COVAX inicijative, “tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou”.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora krajem januara dobija kineske vakcine, imunizacija počinje Fajzerovom

Izvor: Danas, 19.Jan.2021

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Danas...

Crna Gora krajem januara dobija kinesku vakcinu

Izvor: Blic, 19.Jan.2021

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv korona virusa, dogovoreno je na sastanku između visokih predstavnika te kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.