Crna Gora će opet biti slobodna

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crna Gora će opet biti slobodna"

Podgorica -- Predsednik opozicione Socijalističke narodne partije Srđan Milić uporedio je parlamentarne izbore u Crnoj Gori 14. oktobra sa "oslobođenjem".

"Crna Gora i Budva će biti ponovo slobodni", rekao je on na sinoćnjem predizbornom skupu u Budvi.

Milić je ponovio nameru SNP da, ako dođe na vlast, promeni zastavu i himnu i da srpskom jeziku da status zvaničnog jezika. Takođe, kazao je da se "ne sme dozvoliti atak" na Mitropoliju Srpske pravoslavne crkve u Crnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gori.

Lider SNP je kazao da je program SNP da Crna Gora "bude srećna, pravedna, država jednakih i socijalne pravde i da privlači investitore".

Bivši funkcioner SNP Jovo Pejović, koji je prešao u opozicioni savez Nove srpske demokratije i Pokreta za promene, Demokratrski front (DF), optužio je SNP da namerava da uđe u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom, nakon izbora 14. oktobra.

Pejović predvodi ogranak bivših članova SNP koji su prešli u DF. Ta grupacija je održala svoj predizborni skup, koji je funkcioner SNP Neven Gošović okarakterisao kao "brukanje" Socijalističke narodne partije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kamenovan autobus SNP

Izvor: B92, 11.Okt.2012, 01:31

Podgorica -- Autobus sa pristalicama SNP iz Nikšića kamenovan je nakon konvencije te stranke u Podgorici, a u incidentu niko nije povređen...Na autobusu je polomljeno nekoliko stakala, a policija je izvršila uviđaj...Lider SNP-a Srđan Milić kazao je da je u pitanju vandalski čin, koji moraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.