Crna Gora: Nema zabrane ulaska intelektualcima iz Srbije

Izvor: RTS, 18.Jul.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Nema zabrane ulaska intelektualcima iz Srbije

Na graničnim prelazima u Crnoj Gori ne postoji mera zabrane ulaska srpskim državljanima Matiji Bećkoviću, Dejanu Miroviću, Aleksandru Rakoviću i Čedomiru Antiću, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.
"Vlada je 4. novembra, a ja 1. novembra, saopštila da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba, već nadležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi lica svojim delovanjem mogla ugroziti zaštićene vrednosti u interesu Crne Gore i njenih građana", rekao je Nuhodžić u crnogorskoj skupštini, prenosi RTCG.

Ministar je dodao da je u međuvremenu postojao jedan predmet, gde je "za konkretno lice od strane Agencije za nacionalnu bezbednost urađena negativna procena", i da je zabrana postojala do početka ove godine.
Međutim, kako je naveo, ponovnim bezbednosnim proverama utvrđeno je da usled promenjenih okolnosti više ne postoje razlozi za zabranu ulaska tog lica.
Vlasti u Crnoj Gori su zabranile ulazak u zemlju srpskim intelektualcima koji su bili najavljeni kao govornici na manifestaciji povodom proslave Podgoričke skupštine prošle godine.
Kao glavni razlog zabrane navedene su njihove ranije izjave, koje su, prema proceni crnogorskih bezbednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministar odbrane: Crna Gora ne prenosi suverenitet na NATO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2019, 17:24

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković saopštio je da su prema prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o odbrani precizirane nadležnosti između Savjeta za odbranu, parlamenta i Vlade Crne Gore u slučaju potrebe aktiviranja člana 5 Sjeverno-atlantskog ugovora, o eventualnom pozivu i aktiviranju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.