Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: 17 novoobolelih, broj kontakata bio veći od očekivanih

U Crnoj Gori je potvrđeno 17 novih slučajeva obolelih od koronavirusa, pa je ukupan broj porastao na 140.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić je rekao danas na konferenciji za novinare da je očigledno da je broj kontakata bio veći nego što se očekivalo.

"Nismo očekivali da ćemo imati ovoliko kontakata. Nismo očekivali da se virus širi između opština, što se dešava i pored donesenih mera", kazao je Begić.

Istakao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je stopa obolevanja u Crnoj Gori otprilike ista kao u Hrvatskoj.

Begić je rekao da se u narednom periodu može očekivati porast broja obolelih.

"Ako bi uporedili epidemiološke krive sa zemljama regiona, kod nas ona ima blaži tok, to znači da smo svim merama uspeli da usporimo i razvučemo epidemiološku krivu", kazao je Begić.

Kako je dodao, sad na naplatu stiže sve ono što se dešavalo pre 14 dana.

"To je nešto što nas prilično plaši. Naredne dve tri sedmice su krucijalne", upozorio je Begić.

Šefica Operativnog štaba, Vesna Miranović, kazala je da se u karantinima nalazi 1.028 osoba i apelovala da se smanji broj kontakata.

U Crnoj Gori su od posledica koronavirusa umrle dve osobe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.