CG i Hrvatska o Prevlaci

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG i Hrvatska o Prevlaci

Podgorica -- Vlada Crne Gore ozbiljno radi na pitanju razgraničenja sa Hrvatskom na poluostrvu Prevlaka, rekao je ministar spoljnih poslova Milan Roćen.

Roćen je najavio da će na jesen biti održana sednica crnogorsko-hrvatske mešovite komisije za razgraničenje na Prevlaci u punom sastavu.

Ministar je rekao da Prevlaka "ni za Crnu Goru, ni za Hrvatsku ne predstavlja otvoreno pitanje, iako nije trajno rešeno".

Poslanik Nove srpske demokratije Emil Labudović kaže da trenutno zatišje u pregovorima upućuje da bi trajno rešenje za Prevlaku moglo biti negativno za Crnu Goru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"CG ispunila gotovo sve EU obaveze"

Izvor: B92, 25.Jul.2011

Podgorica -- Crna Gora je "gotovo do kraja "ispunila obaveze koje je, krajem prošle godine, pred nju postavila Evropska komisija, ocenio Milan Roćen...Crnogorski ministar spoljnih poslova kaže da je tako njegova zemlja ispunila gotovo sve uslove za pozitivnu ocenu o početku pristupnih pregovora za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.