Izvor: B92, 11.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Crkva oštećena u eksploziji

Podgorica -- Crkva Svetih novomučenika, u izgradnji, na brdu Pardus nadomak Podgorice, oštećena u eksploziji.

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve u saopštenju dodaje da je reč o terorističkom aktu. U saopštenju se navodi se da je crkva minirana i da su na mestu eksplozije nađeni ostaci detonatorskih štapina i koturovi.

Konstrukcija crkve oštećena je u noći između 9. i 10. avgusta. Policija saopštava da je u bližoj i daljoj okolini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkve našla ostatke eksplozivnog materijala.

SPC u Crnoj Gori navodi da u Crnoj Gori postoje političari i pojedinci koji već duže podgrevaju atmosferu za nekažnjene napade na objekte i velikodostojnike te crkve.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović izjavio je kako očekuje da će Uprava policije naći osobe koje su minirale crkvu. Kalamperović je taj napad nazvao zločinom i najavio da će o tome razgovarati s predsednikom i premijerom Filipom Vujanovićem i Željkom Šturanovićem, prenose podgorički mediji.

Deo opozicionih stranaka takođe je, saopštenjima, reagovao na incident. Upozorava se da je reč o napadu SPC i da će vlast smatrati odgovornom ako počinioci ne budu nađeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.