CG: Crkva oštećena u eksploziji

Crkva Svetih novomučenika, u izgradnji, na brdu Pardus nadomak Podgorice, oštećena u eksploziji.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 11.08.2007.

11:28

Default images

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve u saopštenju dodaje da je reč o terorističkom aktu. U saopštenju se navodi se da je crkva minirana i da su na mestu eksplozije nađeni ostaci detonatorskih štapina i koturovi.

Konstrukcija crkve oštećena je u noći između 9. i 10. avgusta. Policija saopštava da je u bližoj i daljoj okolini crkve našla ostatke eksplozivnog materijala.

SPC u Crnoj Gori navodi da u Crnoj Gori postoje političari i pojedinci koji već duže podgrevaju atmosferu za nekažnjene napade na objekte i velikodostojnike te crkve.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Jusuf Kalamperović izjavio je kako očekuje da će Uprava policije naći osobe koje su minirale crkvu. Kalamperović je taj napad nazvao zločinom i najavio da će o tome razgovarati s predsednikom i premijerom Filipom Vujanovićem i Željkom Šturanovićem, prenose podgorički mediji.

Deo opozicionih stranaka takođe je, saopštenjima, reagovao na incident. Upozorava se da je reč o napadu SPC i da će vlast smatrati odgovornom ako počinioci ne budu nađeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: