Bugarska: Sedam poginulih u sudaru

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 04.Jul.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska: Sedam poginulih u sudaru

Sofija -- Sedam državljana Turske, uključujući i jedno dete, poginulo je u sudaru u Južnoj Bugarskoj, kada je nemački minibus udario u autobus "Argus tursa".

Svi poginuli bili su u minibusu. U autobusu "Argus tursa" koji se sa 61 putnikom vraćao iz Marmarisa, lakše je povređen samo vozač. Nezgoda se dogodila jutros na putu E-80, u regionu mesta Svilengrad kod bugarsko-turske granice, saopštilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bugarska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fokus prenosi da je Nacionalni medicinski centar za koordinaciju saopštio da je u nesreći poginulo dete od 12 - 13 godina i još šest putnika minibusa.

Portparolka bugarske policije Nina Nikolova izjavila je da su poginuli Turci iz Nemačke putovali u Tursku na odmor, a da je nesreću po svemu sudeći, izazvao vozač minibusa dok je preticao autobus.

Portparol "Argus tursa” Aleksandar Vučković izjavio je za B92 da je u autobusu bio 61 putnik, a samo vozač autobusa je zadobio lakše povrede noge i šake.

"Niko od naših putnika nije povređen, vozač ima iščašenje ruke i povredu šake. Odveden je u bolnicu u Svilengradu, gde su povrede sanirane i on se dobro oseća”, objasnio je Vučković

Svi putnici iz "Argusovog” autobusa, prema njegovim rečima, prebačeni su do redovnog odmorišta "Prvi maj” kod Polovdiva, gde čekaju dolazak novog autobusa, koji će ih prvesti u Beograd. Njihov povratak u Beograd očekuje se večeras.

U nezgodi, koja se dogodila kod bugarsko-turske granice, povređena je i devojka koja je vozila automobil iza minibusa u kome su bili turski državljani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedmoro Turaka poginulo u sudaru sa autobusom iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2009

SOFIJA - Sedam turskih državljana, među kojima jedno dete, poginulo je na jugoistoku Bugarske u čeonom sudaru minibusa i autobusa iz Srbije, u kojem je samo vozač zadobio povrede, saopštilo je bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova...Svi poginuli nalazili su se u minibusu...Sudar autobusa turističke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sedmoro turskih državljana poginulo u sudaru sa srpskim autobusom

Izvor: Blic, 04.Jul.2009

Sedam turskih državljana, uključujući i jedno dete, izgubilo je život juče na jugoistoku Bugarske kod Svilengrada kada je nemački minibus udario u autobus „Argus tursa"iz Beograda. ..Prema saopštenju bugarskog ministarstva unutrašnjih poslova, nesreća se dogodila juče ujutro u 3.15 sati...

Nastavak na Blic...

Poginulo sedam državljana Turske

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2009

Jedan srpski državljanin lakše je povređen u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj u kojoj je poginulo sedam državljana Turske. Do sudara je došlo kada je minibus u kojem su bili turski državljani udario u autobus "Argus tursa", sa putnicima koji su se sa letovanja vraćali u Srbiju.

Nastavak na Radio 021...

Poginulo sedam Turaka, Srbi preživeli

Izvor: Press, 05.Jul.2009, 06:36

U teškoj saobraćajnoj nesreći u južnoj Bugarskoj, kada je nemački mini-bus udario u autobus „Argus tursa" iz Beograda, poginulo je sedam Turaka, među kojima i jedno dete. .U srpskom autobusu, koji se sa 61 putnikom vraćao iz Marmarisa iz Turske, povređen je samo vozač Zoran Isakov,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.