BiH izručuje Gudurića Hrvatskoj

Izvor: B92, Tanjug, 17.Feb.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH izručuje Gudurića Hrvatskoj

Zagreb -- Bojan Gudurić, jedan od optuženih za ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i Nike Franjića, biće izručen Hrvatskoj, odlučio je Sud Bosne i Hercegovine.

Gudurićev advokat Slavko Aščerić je rekao da mu je odluka o izručenju dostavljena i da veruje da će on biti izručen tek početkom naredne sedmice, iako mu 18-dnevni pritvor ističe ovog vikenda. "Nećemo se žaliti, jer je baš to ono što moj klijent želi", izjavio je Aščerić, prenose mediji u Zagrebu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gudurić je posle ubistva Pukanića i Franića bio u bekstvu sve do 1. februara, kada se predao policiji u Banjaluci, nakon čega je prebačen u ekstradicioni pritvor u Sarajevu, do odluke Suda BiH.

Za njim su poternicu raspisale Hrvatska, koja ga traži zbog učešća u ubistvu Pukanića, kao i Srbija, koja ga traži zbog izdržavanja četverogodišnje kazne za 13 razbojstava.

Gudurić je osumnjičen da je učestvovao u pripremama za ubistvo Pukanića i bio je zadužen da puca snajperom u žrtvu, u slučaju da "zakaže" eksploziv u koji je optuženi Željko Milovanović na mopedu dovezao u dvorište "Nacionala". Na snajperu koji je policija kasnije pronašla bili su i Gudurićevi otisci prstiju.

Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani i Slobodan Đurović uhvaćeni su sedam dana nakon ubistva.

Milovanovića je sredinom prošle godine uhapsila policija Srbije, pa on s Milenkom Kuzmanovićem i Sretenom Jocićem (Joca Amsterdam) u pritvoru u Beogradu čeka suđenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osumnjičeni Gudurić će biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2010

ZAGREB - Bojan Gudurić, koji je s još petoricom optužen za ubistvo vlasnika nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 2008. u Zagrebu, biće izručen Hrvatskoj, odlučio je Sud Bosne i Hercegovine, javili su večeras hrvatski mediji...Gudurićev advokat Slavko Aščerić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Gudurić će biti izručen Hrvatskoj

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2010, 07:06

ZAGREB - Bojan Gudurić, koji je s još petoricom optužen za ubistvo vlasnika nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 2008. u Zagrebu, biće izručen Hrvatskoj, odlučio je Sud Bosne i Hercegovine, javili su sinoć hrvatski mediji...Gudurićev advokat Slavko Aščerić...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.