Sreda, 17.02.2010.

20:24

BiH izručuje Gudurića Hrvatskoj

Bojan Gudurić, jedan od optuženih za ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i Nike Franjića, biće izručen Hrvatskoj, odlučio je Sud Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tanjug

Default images

Gudurićev advokat Slavko Aščerić je rekao da mu je odluka o izručenju dostavljena i da veruje da će on biti izručen tek početkom naredne sedmice, iako mu 18-dnevni pritvor ističe ovog vikenda. "Nećemo se žaliti, jer je baš to ono što moj klijent želi", izjavio je Aščerić, prenose mediji u Zagrebu.

Gudurić je posle ubistva Pukanića i Franića bio u bekstvu sve do 1. februara, kada se predao policiji u Banjaluci, nakon čega je prebačen u ekstradicioni pritvor u Sarajevu, do odluke Suda BiH.

Za njim su poternicu raspisale Hrvatska, koja ga traži zbog učešća u ubistvu Pukanića, kao i Srbija, koja ga traži zbog izdržavanja četverogodišnje kazne za 13 razbojstava.

Gudurić je osumnjičen da je učestvovao u pripremama za ubistvo Pukanića i bio je zadužen da puca snajperom u žrtvu, u slučaju da "zakaže" eksploziv u koji je optuženi Željko Milovanović na mopedu dovezao u dvorište "Nacionala". Na snajperu koji je policija kasnije pronašla bili su i Gudurićevi otisci prstiju.

Robert i Luka Matanić, Amir Mafaljani i Slobodan Đurović uhvaćeni su sedam dana nakon ubistva.

Milovanovića je sredinom prošle godine uhapsila policija Srbije, pa on s Milenkom Kuzmanovićem i Sretenom Jocićem (Joca Amsterdam) u pritvoru u Beogradu čeka suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: