BiH: Zasutavljen konvoj sa migrantima, niko ne zna zašto

Izvor: Vesti-online.com, 18.Maj.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Zasutavljen konvoj sa migrantima, niko ne zna zašto

Migranti koji su jutros autobusima krenuli iz Sarajeva prema Izbegličkom centru u Salakovcu vraćeni su s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i prebačeni na teritoriju Kantona Sarajevo na Ivan-sedlu, a da niko u BiH ne zna ko je izdao takvu naredbu, dok je ministar sigurnosti Dragan Mektić to nazvao "državnim udarom".

Šef specijalne policije MUP-a HNK je dobio naredbu da ih vrate na područje Kantona Sarajevo. Tako je urađeno i autobusi su sada parkirani na Ivan-sedlu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Portal Klix piše, pozivajući se na svoja saznanja, da je ovo bila akcija specijalne policije koja je pod direktnom kontrolom komesara.

Sarajevska policija još nema nikakvih informacija.

Iz UNHCR-a kažu  da se nadaju da će ova situacija biti uskoro rešena te da će migranti biti smešteni u Salakovac koji je i pripreman za njih i u koji je uloženo mnogo novca i truda.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nazvao je ovaj potez državnim udarom i za 13 sati u Banjajuci sazvao vanrednu konferenciju za medije.

Iz tog resora kažu da ne znaju ko je  i zbog čega izdao naredbu da se migranti zaustave.

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić izjavio je da migranti neće biti vraćeni u Sarajevo.

Migranti i izbeglice koji su proteklih dana boravili u parku u blizini sarajevske Gradske većnice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.