Berlinski zidovi na Balkanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlinski zidovi na Balkanu

Balkanski zidovi – priča o mladima koje su podijelili ratovi i loše politike. Kako žive mladi u Mitrovici i Sarajevu dvadeset godina nakon ratova koji su vođeni kada su oni bili djeca, a neki od njih nisu ni bili rođeni. Zbog čega ih most u Mitrovici ne spaja već je simbol podjela, ali i nemoći politike, te kako vide entitetsku liniju razgraničenja koja dijeli Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zidovi podjela na Balkanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jun.2019

'Balkanski zidovi' – priča o mladim ljudima podijeljenim zbog ratova i loše politike. Kako žive mladi u Mitrovici i Sarajevu dvadeset godina nakon ratova koji su vođeni kada su oni bili djeca, a neki nisu bili ni rođeni?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.