Povodom incidenta u Baru na razgovor pozvana otpravnica poslova Crne Gore u Bosni i Hercegovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 16:43

Povodom incidenta u Baru na razgovor pozvana otpravnica poslova Crne Gore u Bosni i Hercegovini

Povodom brutalnog premlaćivanja mladih sportista iz BiH tokom boravka u Crnoj Gori, šef kabineta ministra spoljnih poslova BiH Zlatan Burzić pozvao je danas na razgovor otpravnicu poslova ambasade Crne Gore u Sarajevu Satku Hajdarpašić.

Burzić je tom prilikom izrazio zabrinutost zbog nasilja nad mladim bosansko-hercegovačkim sportistima i podsetio na prijateljske odnose dve zemlje, prenosi portal Klix.ba.

Napad na dečake koji su u Crnu Goru otišli sa svojim sportskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klubom da bi sklapili nova prijateljstva Burzić je ocenio kao neprihvatljiv, istakavši da su umesto upoznavanja novih prijatelja, dečaci upoznali i osetili svu brutalnost maloletničke delikvencije.

On je izrazio očekivanje da će počinioci, iako maloletni, biti najstrože kažnjeni i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je policija u najkraćem roku identikovala i uhapsila počinioce.

Otpravnica poslova Hajdarpašić rekla je da je celokupna crnogorska javnost zgrožena ovim nemilim događajem.

"U svoje lično ime, u ime Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore, Vlade Crne Gore i celog crnogorskog društva, molim bosansko-hercegovačku javnost da primi naše izvinjenje. Najoštrije osuđujemo ovakav vid ponašanja prema našim gostima, jer u Crnoj Gori želimo i težimo da se svi osećaju kao kod kuće", rekla je, između ostalog, Hajdarpašić.

Ona je informisala Burzića da je protiv jednog od napadača koji je punoletan, Osnovno državno tužilaštvo u Baru već podnelo krivičnu prijavu i da mu je određen pritvor u trajanju od 72 sata.

Sarajevski atletičari su pretučeni u subotu u barskom naselju Šušanj, gde su boravili na pripremama.

Maloletnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Mladići iz BiH su prijavili da ih je ispred jednog maloprodajnog objekta fizički napalo "nekoliko njima nepoznatih lica".

Jednom od njih konstatovana je teška telesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je prebačen u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Četiri maloletnika osumnjičeni za napad na dvojicu sportista Atletskog kluba "Sarajevo" u Baru priznali su delo, izrazili kajanje i kazali da povod napada nije na nacionalnoj osnovi.

Kako prenosi barski portal "Primorski", oni su saslušani u prisustvu roditelja u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, a tužilac im nije odredio zadržavanje.

Tokom saslušanja su rekli da je incidentu prethodilo verbalno "prepucavanje".

Rukovodilac ODT Radovan Đurišić je za Radio Bar i portal Barinfo rekao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.