Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva

Izvor: Beta, 18.Apr.2023, 17:46

Maloletnici iz Bara izrazili kajanje zbog napada na vršnjake iz Sarajeva

Maloletnici osumnjičeni za napad na dvojicu mladih sportista iz Sarajava, u subotu u Baru, priznali su delo, izrazili kajanje i saopštili da motiv napada nije na nacionalnoj osnovi, saopštilo je danas barsko tužilaštvo.Oni su u prisustvu roditelja saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Bar, a tužilac im nije odredio zadržavanje, kazao je rukovodilac ODT-a Radovan Đurišić za barski portal Primorski."Oni su priznali delo i izrazili žaljenje i kajanje zbog onog sto su učinili. Takođe, kazali su da do napada nije došlo na nacionalnoj osnovi. S obzirom na to da se radi o maloletnim licima, nije bilo osnova za zadržavanje", saopštio je Đurišić i dodao da će protiv njih biti nastavljena dalja zakonska procedura.Policija je ranije podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva, u subotu Baru. U pritvoru je osamnaestogodišnji Božidar Kaluđerović koga tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje.Dvojica maloletnih sportista Atletskog kluba "Sarajevo" boravili su u Crnoj Gori na pripremama. Jednom od njih su polomljeni nos i vilična kost, i on je operisan u Sarajevu. Drugi napadnuti mladić je lakše povređen.Vršnjačko nasilje u Crnoj Gori je učestalo u poslednje vreme a incident u Baru otvorio je pitanje efikasnosti sistema u njegovoj prevenciji i suzbijanju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maloljetnici iz Bara tvrde da napad na Sarajlije nije bio na nacionalnoj osnovi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2023

Maloljetnici osumnjičeni da su prije tri dana u Baru pretukli dva tinejdžera, atletičara iz Bosne i Hercegovine, su pred tužiocem priznali djelo i izrazili kajanje, potvrdio je Radovan Đurišić rukovodilac Osnovnog tužilaštva u Baru za Radio Slobodna Evropa. Naime, petorica maloljetnika su u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.