Austrijski list o Hrvatskoj: A njih baš briga....

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 10:55

Austrijski list o Hrvatskoj: A njih baš briga....

Zagreb --

Austrijski konzervativni list Oberösterreichisches Volksblatt objavio članak pod naslovom "Koronavirus: Hrvatska jaše na ivici oštrice"

Tekst se bavi pokušajem spasavanja turističke sezone u Hrvatskoj i povećanjem broja zaraženih, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Kako se navodi, Hrvatska pokušava da izvede "političku špagu" između restrikcija i popuštanja". Stanje u vezi zaraze u Hrvatskoj je "i dalje napeto", te da prema službenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima Evropskog centra za borbu protiv zaraze Hrvatska ima od srede 28,5 zaraženih na sto hiljada stanovnika.

"To je širenje virusa koje je dvostruko veće nego u Austriji, koja u proteklih 14 dana ima 14,5 zaraženih na 100.000stanovnika", piše OV. Napominje se i da je najviše zaraženih u Zagrebu i u "istočnim graničnim područjima prema Mađarskoj, Srbiji i BiH", dok je broj zaraženih na jadranskoj obali nizak.

"Hrvatska vlada je zbog upozorenja iz inostranstva zabrinuta", pa je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.piše list. Ali, istovremeno Hrvatska pokazuje da ju je baš briga za preporuke Evropske komisije, koja upozorava da treba biti posebno oprezan kod dopuštanja putovanja ljudi koji nisu državljani EU-a", navodi se u tekstu.

OV se pritom poziva na odluku hrvatske vlade po kojoj turisti iz svih zemalja sveta treba samo da pokažu negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati prilikom prelaska hrvatske granice. "Time se Hrvatska izdvaja iz saveza opreznih unutar EU-a", smatra austrijski list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.