Izvor: RTS, 05.Maj.2021, 15:34

Antisrpske poruke na predizbornim bilbordima u Herceg Novom

U Herceg Novom je jutros uništeno nekoliko bilborda koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi!" sa likom gradonačelnika Stevana Katića. Na bilbordima je ispisana poruka "Srbe na vrbe" i druge uvredljive reči. Katić za RTS navodi da je to posledica ekstremističke politike onih koji dele ljude na Srbe i Crnogorce i ne doprinosi pomirenju dva bratska naroda.
Uništeno je nekoliko bilborda koalicije u naselju Kamenari u Herceg Novom, a osim poruke "Srbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na vrbe", na nekim bilbordima su napisane i uvredljive reči.

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić naveo je za RTS da je to "posljedica ekstremističke politike onih koji dijele ljude na Srbe i Crnogorce i ne doprinosi pomirenju dva bratska naroda".

"U protekle četiri godine sam uspio pomiriti Novi, ali neki centri moći žele da nas ponovo destabilizuju i vrate nazad, što im sigurno neće poći za rukom dok sam ja na čelu ovog grada", istakao je Katić.
Ističe da se uvek izjašnjavao kao Srbin i da ga niko zbog toga u Herceg Novom neće kačiti o vrbe.
"Stevan Katić se uvijek izjašnjavao kao Srbin i neće me niko zbog toga u Herceg Novom kačiti o vrbe, niti bilo kojeg Srbina u ovom gradu. Isto tako, neće se bilo koji pripadnik drugog naroda u ovom gradu osjećati ugroženo po bilo kom osnovu i to je moja poruka svim ekstremistima, bez obzira na to s koje strane dolaze", naglasio je Stevan Katić u izjavi za RTS.
Lokalni izbori u Herceg Novom održavaju se 9. maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.