Aniću 15 godina zatvora za zločin nad Bošnjacima

Izvor: S media, 01.Jun.2011, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aniću 15 godina zatvora za zločin nad Bošnjacima

Bivšem pripadniku Hrvatskog veća obrane Miroslavu Aniću odredjena je kazna zatvora od 15 godina zatvora zbog zločina nad bošnjačkim narodom. Do izricanja presude došlo sporazumom osudjenog i tužilaštva.

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je bivšem pripadniku Hrvatskog veća obrane Miroslavu Aniću kaznu od 15 godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilnim bošnjačkim stanovništvom.

Do izricanja ove presude došlo je nakon razmatranja i prihvatanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sporazumu o priznanju krivice, sklopljenog između Tužilaštva BiH i optuženog Anića, saopštio je danas Sud BiH.

Pogledajte šta Bošnjaci pričaju o Mladiću (VIDEO)

Uhapšen optuženi za ratne zločine Oliver Krsmanović

Anić, bivši pripadnik Jedinice za specijalne namene "Maturice" HVO-a, proglašen je krivim što je tokom rata u BiH, u vreme oružanog sukoba u Kiseljaku i Varešu između HVO, s jedne, i Armije BiH, s druge strane, polovinom juna 1993. godine, na području opštine Kiseljak u selima Grahovci i Han Ploča i u vikend naselju Luke, kao i što je 23. oktobra 1993. na području Vareš u selu Stupni Do postupao protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava.

Anić, kome je kazna izrečena juče, počinio je ubistva, učestvovao i pomogao u činjenju i pripremanju krivičnih dela, ubistva, mučenja, nečovečnog postupanja i uništenja i pljačkanja imovine stanovništva, saopšteno je danas iz Suda BiH.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.