Amsterdam, crnogorski državljanin ranjen u pucnjavi

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amsterdam, crnogorski državljanin ranjen u pucnjavi

Jedna osoba je ubijena, dok je druga ranjena i u kritičnom je stanju posle pucnjave u jednoj amsterdamskoj piceriji, prenose holandski mediji, javlja RTCG. "Vijesti" prenose da je teško ranjen Baranin Jovan Đurović, inače brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu "zemunskog klana" Luki Bojoviću.
Kako prenose holandski mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranjen je crnogorski državljanin. Ubijen je vlasnik lokalne picerije Goran Savić (49), javlja portal AD, prenosi RTCG. 

Pucnjava se, kako piše holandski portal NL tajms, dogodila u 15.45 minuta po lokalnom vremenu u mestu Hugo de Grotplejn, pred mnogo očevidaca.
Svedoci su policiji kazali da su bila dva napadača, koja su vozilom pobegla sa lica mesta. 
Amsterdamska policija je, nakon pola sata od pokretanja istrage, navela da su vozilo sivi "folksvagen" belgijskih tablica, za koje se sumnja da je korišćeno za bekstvo, identifikovali i zaustavili na dva i po kilometra od mesta zločina.
"Policajac je opalio hitac upozorenja i uhapsio jednog osumnjičenog", navela je policija. 

Vijesti prenose da je Baranin Jovan Đurović teško ranjen u pucnjavi koja se dogodila u piceriji u Amsterdamu, a vlasnik lokala Goran Savić da je ubijen.
Jovan Đurović je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu "zemunskog klana" Luki Bojoviću.
Informaciju o pucnjavi za Televiziju Vijesti potvrđena je iz vrha Uprave crnogorske policije, uz napomenu da je Đurović ranjen u predelu stomaka i da je životno ugrožen.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vijesti: U Amsterdamu ubijen Baranin Goran Savić, ranjen Jovan Đurović

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2019

Baranin Jovan Đurović teško je ranjen u pucnjavi koja se oko 16 časova dogodila u piceriji u Amsterdamu, a vlasnik lokala Goran Savić je ubijen...Jovan Đurović je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.