Amfilohije vernicima poručio da se pridržavaju zdravstvenih propisa

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2020, 18:12

Amfilohije vernicima poručio da se pridržavaju zdravstvenih propisa

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je vernike i ostale učesnike litija da se na molitvenim skupovima i u svakodnevnom životu pridržavaju zdravstvenih mera koje je propisao Institut za javno zdravlje.

"Dužnost nam je da, čuvajući sebe, čuvamo i sve oko sebe. Jer, brat, a svaki čovek nam je brat, najveća je svetinja na zemlji", kazao je Amfilohije.

On je pozvao i Državno tužilaštvo, Upravu policije, kao i druge nadležne organe da se pre i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << litija ponašaju zakonito "i da ne donose, kao prošle nedelje i ranije, nezakonite akte protiv sveštenstva, monaštva i vernog naroda zbog učešća na litijama".

"Oni su dužni da zaštite, a ne da krše Ustavom zagarantovana ljudska prava i slobode. Molimo se Svetoj Trojici da nas isceli i zaštiti od svih virusa, a posebno od virusa nepravde, bogomržnje i bratomržnje", poručio je Amfilohije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.