Amfilohije: Hvala Vučiću, sve što može neka da za Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amfilohije: Hvala Vučiću, sve što može neka da za Kosovo i Metohiju

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je komentarišući predlog predsednika Aleksandra Vučića, da će Srbija pomoći da se plati poreski dug koji vlasti Crne Gore traže od Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, da je od srca zahvalan predsedniku Srbije, ali da ga moli da svaki dinar koji Srbija može da odvoji ode na Kosovo i Metohiju.

On je u za Radio Beograd 1 rekao da su priče o tome da SPC ne plaća porez "morbidne laži" koje neće imati uspeha.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Hvala našem dobrom predsedniku Srbije, ja bih njega molio to što ima, da da nekom, da do poslednjeg dinara da za Kosovo. ", rekao je mitropolit Amfilohije.

Kako je dodao, nije slučajno što se na litijama brane svetinje i ujedno pevaju pesme o Kosovu.

"Ovaj narod je organski bitno vezan jer zna da je Kosovo naše vekovno ognjište, i Srbije i Crne Gore i svega našeg naroda i treba Kosovo sačuvati, braniti, rekao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti i istakao da je "u Crnoj Gori bezakonje proglašeno za zakon, i to u ime naroda", prenosi sajt Mitropolije.

On je upitao koji je taj narod koji glasa za nekoga "koji bezakonje proglašava za zakon."

"Ja verujem dokle se ne skine to bezakonje da nećete naći ni jednog ni Bokelja, ni Crnogorca ni Brđanina koji će glasati za tako bezakonje i za one koji tako bezakonje otimanja svetinja ustoličuju prvi put u istoriji Crne Gore. U Boga se nadam da među vama Bokeljima neće biti onih koji će glasati za to bezakonje i za one koji podržavaju to bezakonje, bez obzira ko oni bili", poručio je Amfilohije.

On je rekao da se vlast bira da bi držala zakon, da bi donosila prave i istinske zakone, pišu Vijesti.

"I da čuva narodnu dušu, da njeguje u narodu zajedništvo i ljubav. Ne da deli narod, da ga zavađa. Da ono što radi, radi na bratoljublju i bogoljublju, a ne na bratomržnji i bogomržnji", rekao je on.

On je ocenio da su litije u Crnoj Gori isceljenje od mržnji, deoba i podela, "od svega što je trovalo naš narod." "Zato je neophodno da ovako hodimo za Bogom kao putem, istinom i životom", poručio je Amfilohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Amfilohije: Bezakonje je proglašeno za zakon

Izvor: RTS, 24.Feb.2020

Nakon molebna Presvetoj Bogorodici koji je služen u risanskoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane da ne glasaju za one koji podržavaju Zakon o slobodi veroispovesti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.