Ambasador Srbije na razgovoru u MSP Crne Gore, šta je zaključeno

Izvor: RTS, 12.Maj.2020, 20:45

Ambasador Srbije na razgovoru u MSP Crne Gore, šta je zaključeno

Održan je sastanak ambasadora Srbije Vladimira Božovića i državnog sekretara, ambasadora Vladimira Radulovića u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. Zaključeno je da je do emitovanja numere Marka Perkovića Tompsona u Jutarnjem programu RTCG došlo zbog neprimerene uredničke greške, ali da je je reakcija organa RTCG bila brza i egzemplarna.
Na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova ocenjeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je vrlo brzo utvrđena urednička i profesionalna odgovornost i izrečene sankcije
Vladimir Radulović je, povodom objave Vladimira Božovića na Fejsbuku, rekao da je deo komentara koji se odnosi na utvrđivanje profesionalne i disciplinske odgovornosti novinara na javnom servisu bio apsolutno neprimeren.
"Utvrđivanje odgovornosti ove vrste nije dio mandata ni ambasadora Srbije, ni ambasadora bilo koje druge zemlje, već pripada isključivo institucijama Crne Gore i njihovim nadležnim organima", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.
Radulović je rekao da su ovakvi istupi, koji predstavljaju mešanja u unutrašnje uređenje suverenih država, ne samo u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, već i sa elementarnim uzusima pristojnosti i dobrosusedskih odnosa.
Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izjavio je da razume argumente i opravdanost ovakve reakcije i iznesenih ocena, i izrazio uverenje da se ovakve neprecizne interpretacije neće ponavljati i da to ni u jednom trenutku nije bila namera.
Kako je saopšteno iz crnogorskog MSP-a, ambasador Radulović je apostrofirao da je Crna Gora kao država i kao društvo do kraja i bez ostatka utemeljena na principima i vrednostima antifašizma i da se "ustaštvo i četništvo i njihovi protagonisti, kao kvislinške i zločinačke ideologije, u crnogorskom društvu ne izjednačavaju sa antifašizmom i pokretima otpora".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.