Izvor: RTS, 23.Nov.2020, 21:25

"Amazon" stigao u Hrvatsku

Najveća onlajn trgovina na svetu "Amazon" počela je saradnju sa Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, potencijalno i okolnih zemalja.
Prvi "Amazonovi" paketi, kako saznaje portal Indeks, pre nekoliko dana su počeli da pristižu u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

O saradnji se još uvek zvanično ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz "Amazona", ali prve pošiljke iz Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gorice već pristižu poručiocima.
"Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim veb trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki", rekli su Indeksu iz Hrvatske pošte.
U prilog celoj priči govori i neodređena objava HP-a u kojoj se govori kako je Hrvatska pošta "od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim veb trgovcima". 
"Hrvatska pošta je od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim veb trgovcima. Preduslovi ove saradnje, osim strateške pozicije novog distributivnog centra, bili su i visoki standardi kvaliteta pripreme za dostavu i samog procesa dostave. Za korisnike to znači brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala", naveli su iz Pošte. 
"Amazon" je daleko najveća globalna onlajn trgovina. Prošle godine prihod im je iznosio 280 milijardi dolara, a zapošljavaju više od milion ljudi.  "Alibaba" je istovremeno imao 72 milijarde, a "Wish" 1,9 milijardi dolara prihoda. 
Osnivač i direktor Amazona Džef Bezos postao je protekle godine najbogatiji čovek na svetu, čije se bogatstvo sredinom 2019. procenjivalo na više od 160 milijardi dolara. Danas je to oko 190 milijardi dolara, prema podacima objavljenim ovaj mesec.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Amazon ušao u Hrvatsku

Izvor: Capital.ba, 24.Nov.2020, 10:41

ZAGREB – Najveći svjetski onlajn trgovac, Amazon, počeo je ovih dana i zvaničnu saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja. FOTO: Agencije Kako izvještava portal Index, prvi Amazonovi paketi su pre nekoliko dana počeli da stižu u novi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.