Albanska vojska iznamljuje tunele za uzgoj gljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska vojska iznamljuje tunele za uzgoj gljiva

Albanska vojska odlučila je da iznajmljuje svoje tunele, izgrađene za vreme komunističkog režima, onima koji hoće da uzgagaju šampinjone, saopšteno je danas u Tirani.

Vojska će iznajmljivati pet tunela površine od oko 1.500 kvadratnih metara u mestu Babru, severno od Tirane, navodi se u saopštenju albanskog Ministarstva za privredni razvoj.

Tender će biti održan 18. januara a polazna cena lokacije za period od 20 godina, biće 350 evra mesečno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Živeći u strahu od spoljne agresije, albanski komunistički vođa Enver Hodža sagradio je više od 700.000 bunkera kao i nekoliko hiljada kilometara tunela za odbranu zemlje, sada članice NATO-a.

Neki od tih tunela i bunkera sada su na raspolaganju Ministarstvu turizma koji želi da ih iskoristi kao turističku atrakciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska iznajmljuje tunele za uzgoj šampinjona

Izvor: Beta, 12.Jan.2016

Albanska vojska odlučila je da iznajmljuje svoje tunele, izgradjene za vreme komunističkog režima, onima koji hoće da uzgajaju šampinjone, saopšteno je danas u Tirani.Vojska će iznajmljivati pet tunela površine od oko 1.500 kvadratnih metara u mestu Babru, severno od Tirane, navodi se u saopštenju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.