Albanija pod posebnim nadzorom međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija pod posebnim nadzorom međunarodnog tela za borbu protiv pranja novca

FATF, međunarodno telo za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma, uvrstilo je Albaniju na listu zemalja koje se nalaze pod posebnim nadzorom.
Albanija se našla na "sivoj listi" jer je procenjeno da postoje nedostaci u sistemu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Istovremeno, ova organizacija je Iran sa "sive" prebacila na "crnu listu" zemalja koje imaju ozbiljne nedostatke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u procesu sprečavanja pranja novca.
Osim Albanije, FATF je na "sivu listu" uvrstio Barbados, Jamajku, Mauricijus, Mjanmar i Ugandu.
FATF je saopštio i da su se albanske vlasti obavezale da će pojačati saradnju i koordinaciju sa odgovarajućim međunarodnim telima i uspostaviti kontrolne mehanizme usmerene ka sprečavanju infiltriranja kriminala u ekonomiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sedam novih zemalja na sivoj listi finansiranja terorizma - među njima i Albanija

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 10:39

Pariz -- Međunarodna agencija za praćenje finansiranja terorizma (FATF) saopštila je da je dodala sedam novih zemalja na tzv. sivu listu...One su se našle na listi zbog propusta u borbi protiv finansiranja terorističkih grupa i pranja novca...Među tim zemljama su Albanija, Barbados, Jamajka, Mauricijus,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.