Izvor: B92, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2.300 Rumuna ostalo bez pasoša

Bukurešt -- Za poslednja dva dana na granici Rumunije i Mađarske 2.300 Rumuna je ostalo bez pasoša pri povratku u zemlju.

Pasoši su oduzimani osobama koje su prekračile legalan rok boravka u inostranstvu, od 90 dana do šest meseci, javljaju rumunski mediji. Neki od građana mogu izgubiti pravo na pasoš čak na pet godina, što je, takođe, obuhvaćeno šengenskim pravilima.

Vlasti Rumunije počele su primenu te mere 1. avgusta, u cilju obezbeđenja legalnog statusa rumunskih građana u inostranstvu. Konstatovano je da mnoge osobe kojima je pasoš oduzet rade "na crno" u Španiji, Italiji ili Nemačkoj, a sada strahuju da će izgubiti i takve poslove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.