Sreda, 03.08.2005.

10:19

2.300 Rumuna ostalo bez pasoša

Za poslednja dva dana na granici Rumunije i Mađarske 2.300 Rumuna je ostalo bez pasoša pri povratku u zemlju.

Izvor: Beta

Default images

Pasoši su oduzimani osobama koje su prekračile legalan rok boravka u inostranstvu, od 90 dana do šest meseci, javljaju rumunski mediji. Neki od građana mogu izgubiti pravo na pasoš čak na pet godina, što je, takođe, obuhvaćeno šengenskim pravilima.

Vlasti Rumunije počele su primenu te mere 1. avgusta, u cilju obezbeđenja legalnog statusa rumunskih građana u inostranstvu. Konstatovano je da mnoge osobe kojima je pasoš oduzet rade "na crno" u Španiji, Italiji ili Nemačkoj, a sada strahuju da će izgubiti i takve poslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: