Дачић са Стјуартом Пичом о ситуацији на КиМ и стању у региону

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Nov.2023, 21:50

Дачић са Стјуартом Пичом о ситуацији на КиМ и стању у региону

Први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са специјалним изаслаником премијера Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске за Западни Балкан Стјуартом Пичом. Фото: Танјуг/Раде Прелић Размењена су мишљења о ситуацији на КиМ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и стању у региону.
Британски саговорник је рекао да његова земља пружа пуну подршку мисији КФОР у складу са Резолуцијом СБ УН 1244.
Констатовано је да међународне организације имају важну посредничку улогу у кризним ситуацијама, међу којима се по опсегу свог рада и глобалном утицају и важности издвајају активности УН.
Разговарано је и о предстојећем министарском састанку ОЕБС у Скопљу 30. новембра и 1. децембра уз истицање значаја улоге Републике Србије у овој организацији.
У разговору је обострано оцењено да су билатерални односи Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске и Републике Србије добри, уз посебан осврт на њихову дугу традицију, те је констатовано да постоји додатни простор за унапређење сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.
Momirović: Domaće kompanije su garant ekonomskog napretka države

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић са Стјуартом Пичом о ситуацији на КиМ и стању у региону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.