Izvor: RTS, 21.Nov.2023, 17:07

Зашто је мештанима Падеја код Чоке неопходан још један мост преко реке Златице?

Због појачаног теретног саобраћаја, стари друмски мост на реци Златици, код Падеја, све брже пропада. Саобраћајне проблеме решиће нови мост, који би требало да буде завршен следеће године.
Мост на реци Златици код Падеја прометнији је од пре неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << година, након отварања моста на Тиси код Аде. Том деоницом је скраћен пут из Бачке ка северу Баната. Мост није био предвиђен за пролазак камиона под теретом, што се свакодневно дешавало.
“Један камион треба да стоји сто метара, да чека да други прође. Онда ту је мало и нервозан неко и свађа. Било је добро у оно време док су ишли коњи, али сад више то нема, сви журимо”, додаје Имре Сас из Падеја.
“Видим да су почели да раде, али још на крају ћемо видети како ће изгледати. Биће бољи пролаз да не буде гужва на овом малом мосту“, каже Јанош Чусти из Аде.
Нови мост који се гради решиће саобраћајне проблеме и повећати безбедност пешака. Завршено је постављање шипова на обе обале Златице.
“35 метара је отприлике осовински распон између два обална стуба. Негде око тридесетдевет метара са приступним саобраћајницама, односно са доласком на приступне саобраћајнице. Ово је друмско-пешачки мост, значи да је ширине 11,20 метара, с тим што има и са једне и са друге стране пешачку стазу. Ширина коловоза је нешто мање од седам и по метара према стандардима за ову врсту објеката”, објашњава Срђан Поповић, представник извођача радова.
Управа за капитална улагања Војводине, је обезбедила 225 милиона динара колика је вредност радова, а очекује се да за мање од 8 месеци мост буде у функцији. Стари мост ће постати пешачки.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.