Izvor: RTS, 09.Nov.2023, 15:31

Ухапшен мушкарац због покушаја рачунарске преваре у наградној игри "Узми рачун и победи"

Полиција је ухапсила мушкарца због сумње да је у циљу повећања шансе да буде извучен као добитник стана у наградној игри "Узми рачун и победи" направио скрипту која је аутоматски вршила измене ПФР бројева фискалних рачуна и времена њиховог издавања, а затим и аутоматско >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << слање тих рачуна ка апликацији наведене наградне игре, саопштено је из МУП-а.
Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду – Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал и Пореском управом, ухапсили су Д. М. (1995) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело рачунарска превара у покушају, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи, Д. М. се сумњичи да је у циљу повећања шансе да буде извучен као добитник стана у наградној игри "Узми рачун и победи", направио скрипту која је аутоматски вршила измене ПФР бројева фискалних рачуна и времена њиховог издавања, а затим и аутоматско слање тих рачуна ка апликацији наведене наградне игре.
"На тај начин Д. М. је, како се сумња, уношењем нетачних, односно лажних података, покушао да утиче на резултат електронске обраде података", истиче се у саопштењу.
Додаје се да су претресом стана и других просторија осумњиченог, пронађени докази који потичу из наведеног кривичног дела.
"Захваљујући доброј сарадњи и правовременој реакцији Службе за борбу против високотехнолошког криминала Управе за технику МУП-а и Пореске управе регуларност ове наградне игре ни у једном моменту није доведена у питање", наводе у МУП-у.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.