Izvor: RTS, 13.Okt.2023, 06:05

Зеленски: Пажња украјинске војске на Доњецку и југу земље; Москва: Оборена два дрона у Брјанској и Белгородској области

Рат у Украјини – 596. дан. Руске снаге нападају на више праваца фронта, док украјинска војска наставља одбрану на истоку и југу земље, као и офанзивна дејства у правцу Мелитопоља и Бахмута. Једна особа је погинула, а 13 повређено у руском нападу на град Покровск у Доњецкој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << области на истоку Украјине, саопштили су локални званичници. Међународни олимпијски комитет саопштио је да је до даљег суспендован Олимпијски комитет Русије.
Рат у Украјини ушао је у 596. дан. Настављају се напади дроновима са обе стране, а борбе се воде на истоку земље.
Председник Украјине Володимир Зеленски поручио је да је тренутно главни задатак дигитализација испоруке муниције јединицама украјинске војске. Навео је да је посебна пажња војске посвећена борбама Харковској и Доњецкој области, као и на југу земље.
Руско министарство одбране објавило је на Телеграму да су синоћ оборена два дрона изнад Брјанске и Белгородске области.
Међународни олимпијски комитет саопштио је да је до даљег суспендован Олимпијски комитет Русије због признавања олимпијских савета територија које су у надлежности Олимпијског комитета Украјине, што представља кршење Олимпијске повеље. Олимпијски комитет Русије одбацио одлуку МОК-а оценивши је као политички мотивисану.
Савет Уједињених нација за људска права (УНХРЦ) усвојио је резолуцију о продужењу мандата независних експерата за документовање наводних кршења људских права у Русији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.