Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 13:13

Додик: Пријавио сам Цвијановићеву, Вишковића, Стевандића и себе Тужилаштву БиХ

Пошто још нико из Федерације БиХ то није урадио, одлучио сам да поднесем пријаву Тужилаштву БиХ против Жељке Цвијановић, Радована Вишковића, Ненада Стевандића и против себе јер смо пoдржaли доношење Закона о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Републици Српској, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.
Истакао је да је пријаву поднео и против свих народних посланика који су гласали за усвајање Закона, као и против свих потписника петиције академске заједнице којом су изразили незадовољство радом Уставног суда БиХ.

"Мржња и хистерија из Федерације БиХ која је усмјерена против Републике Српске постаје неподношљива. Пошто планирамо да донесемо и закон којим се одлуке Тужилаштва и Суда БиХ неће примјењивати у Републици Српској, овом пријавом нећемо бити изузети од процесуирања пред Тужилаштвом БиХ", навео је Додик на Твитеру.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.