Izvor: RTS, 27.Apr.2023, 18:20

Брајану Волшу одбијена кауција – нови детаљи оптужнице за убиство супруге Американке српског порекла

Виши суду у Норфолку одбио је захтев одбране Брајане Волша, који је оптужен за убиство супруге Ане, Американке српског порекла, да му се одреди кауција како би могао да се брани са слободе. Брајан се на суду изјаснио да није крив, док је тужилац изнео нове детаље оптужнице. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Суд у Норфолку је скоро пет месеци након што је нестала Ана Волш, донео одлуку да Брајан који је оптужен за њено убиство, остане у притвору, одбивши захтев његове одбране да му се одреди кауција, јавља Си-Ен-Ен.
Четрдесетосмогодишњи Брајан је одмахивао главом док је оптужница против њега читана у суду, истовремено изјаснивши се да није крив за убиство супруге, довођење полицијске истраге у заблуду и "непрописно преношење људског тела".
Помоћник окружног тужиоца Норфолка Грег Конор је, међутим, изнео низ нових детаља из оптужнице против Волша. Конор је, између осталог, рекао да је очигледно да је у децембру 2022. године Брајан сумњао да је Ана имала аферу, те да је зато редовно посећивао профил на Инстаграму једног њеног мушког пратиоца. 
Тужилац је, затим, рекао да је Брајанова мајка Дајана унајмила 26. децембра приватног детектива како би пратио Ану у Вашингтону, али ипак није изнео да ли је пронађено њено тело.
"Брајан унапред осуђен" Одбрана, међутим, тврди да је тужилаштво медијима доставило доказе пре подизања само оптужнице, као и да је Брајан унапред осуђен. "Нећу давати интервјуе у медијима, нити коментаре. Намеравам да добијем овај случај на суду, а не у медијима", навео је Брајанов бранилац Трејси Мајне.
Супротно, тужилаштво наводи да докази потврђују да је оптужени убио супругу, наводећи као пример његове Гугл претраге пре Аниног нестанка, као и пронађене ДНК материјале.
Тужилац је, такође, подсетио да је у Масачусетсу за убиство првог степена казна доживотног затвора, без могућности условног отпуста.
Од нестанка до оптужбе за убиство Ана Волш је нестала 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла.  Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године. 
Супруг нестале Београђанке је од раније у притвору због обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона
Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Потрошио је и стотине долара на куповину средстава за чишћење.
На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајкапронађени су предмети који су такође предмет истраге.
Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носио је наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.
У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.
Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе. Са Брајаном Волшом има троје деце, узраста од две до шест година.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.