Нови Сад домаћин најзначајнијег стрип догађаја у региону

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 11:04

Нови Сад домаћин најзначајнијег стрип догађаја у региону

Конференција „Remix Comix – Стрип, наслеђе и савремена уметност“, у оквиру међународног пројекта , биће одржана од 28. до 30. октобра у Креативном дистрикту у Новом Саду, у оквиру програма „Comics City Project“ Нови Сад – Европска престоница културе 2022, најавили су организатори. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pexels/khairul nizam У оквиру конференције одржаће се низ предавања, радионица, семинара и разговора о томе како стрипови могу допринети инклузији европске баштине у различитим контекстима – у јавним просторима, музејима, на улицама и у медијима.
Конференцију отвара позната аустријска стрип ауторка Ули Луст, која се у својим радовима бави питањима графичког (стрип) новинарства, указује на положај мањина, културног наслеђа и јавних простора градова широм Европе.
Презентације и радионице у оквиру конференције ће водити познати светски аутори и ауторке као што су Акинори Оиши (Јапан), Алекандар Зограф (Србија), Џанан Марашлигил (Турска/Холандија), Борис Станић (Србија) и Куш!-колектив из Летоније.
Међународни пројекат Remix Comix, у коме учествују три организације из Србије реализује се у интервалу од 24 месеца, од јуна 2022. до јуна 2024. године.
Поред Мултимедијалног центра “Led Art“ из Новог Сада, који је лидер пројекта, као партнери на пројекту учествују Агенција “Komunikart“ из Панчева, Фондација Нови Сад – Европска престоница културе, “Lustr“ Фестивал Илустраце (Чешка), “Stićting Zid“(Холандија) и “Forum Ljubljana Zavod za umetnisko in kulturno produkcijo “ (Словенија).
Главни циљ пројекта Remix Comix је стварање нових и иновативних савремених стрипова, који преиспитују доминантне моделе представљања наслеђа, ради развијања и анимирања нове публике. Посебан фокус је на публици која припада мањинама и социјално маргинализованим групама, као би се повећао њихов приступ и учешће у културним догађајима.
Пројекат је подржан од стране програма Креативна Европа Европске Уније.
Spektakl u Novom Sadu, uoči finala svetskog prvenstva u Doti 2 (The International 11)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад домаћин најзначајнијег стрип догађаја у региону се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.