Izvor: Prva.rs, 04.Jul.2015, 08:49 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pržili ste ribu ili vam je zagoreo ručak? Isterajte brzinski smrad iz kuhinje
Za osveženje prostorije nakon prženja ribe, u šerpu sipajte oko litar vode, dodajte malo cimeta ili bilo kog drugog začina čiji miris volite i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu i neka polako isparava.
Ako ste frižider temeljno očistili a još uvek se osećaju pomešani mirisi hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.
Miris zagorelog mleka otklonićete ako ga sipate u čistu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << posudu pa ga pokrijete nakvašenom čistom krpom višestruko savijenom.
Prilikom barenja ribe sipati malo mleka. Meso će postati belje, a nestaće i neprijatan miris koji se širi pri barenju ribe. Isti efekat se postiže kada se posuda prekrije krpom natopljenom sirćetom, naravno mleko onda ne treba dodavati.
Kada se kuva kupus, po celom stanu se širi neprijatan miris. Da bi se to izbeglo, prekrijte šerpu u kojoj se kuva kupus čistom krpom natopljenom sirćetom.
Zagoreo vam je pasulj. Odmah ga prspite u drugi sud i prekrijte vlažnom krpom. Posle deset minuta promenite krpu, upiće najveći deo zagorelog mirisa.
Izvor: beleske.com