Kokice na drugačije načine

Izvor: Prva.rs, 15.Maj.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokice na drugačije načine

Možete da koristite i kokice pečene u mikrotalasnoj, ali preporuka je da ih sami ispečete na šporetu.
Kokice sa lukom, ruzmarinom i parmezanom
Sastojci:
4 kašike putera
1 iseckana glavica luka
1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina
3 kašike ulja
1/2 vrećice zrna kokica
1/2 šolje izrendanog parmezana
so
Priprema:
1. U maloj tavi otopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i ruzmarin i promešajte. Kuvajte jednu do dve minute dok luk ne dobije braonkastu boju lagano. Maknite s vatre i stavite na stranu.
2. U plićem loncu zagrejte ulje, sipajte kokice te ih, lagano tresući posudu svako malo, pecite na srednje jakoj vatri dok ne prestanu pucati. Par puta otvorite malo poklopac kako bi izašla para, ali ne previše da sa parom ne bi iskočile i kokice. Nakon što su kokice pečene, sipajte ih u veliku posudu.
3. Mešavinu putera, luka i ruzmarina prelijte po kokicama te prodrmajte kako bi se mešavina ravnomerno raspodelila. Posipajte parmezanom i posolite po želji.
Kokice na meksički
Sastojci:
1 kašičica kima
1/2 kašičice čili praha
1/2 kašičice ljute papričice u prahu
1/2 kašičice origana
1/4 kašičice luka u prahu
1/4 kašičice soli
1 limun, isceđen i naribane korice (samo žuti deo korice)
3 kašike ulja, podeljene
1/2 kesice zrna kokica
Priprema:
1. U maloj tavi zagrejte dve kašike ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte kim, čili prah, ljute papričice, origano, beli luk u prahu, košer so i limunov sok. Dobro promešajte, smanjite vatru na slabu jačinu te povremeno promešajte dok pripremate kokice.
2. U plićem loncu zagrejte jednu kašiku ulja i ispecite kokice.
3. Ispečene kokice sipajte u veliku posudu te ih prelijte polovinom ljute mešavine i dobro prodrmajte. Zatim prelijte i ostatak mešavine zajedno s naribanom korom limuna te još jednom prodrmajte.
Kokice s limunovom koricom i mirođijama
Sastojci:
½ kesice zrna kokica
1 kašika putera
1 kašika mešavine mirođija
naribana korica jednog limuna (samo žuti deo korice)
so
Priprema:
U maloj tavi otopite puter, zatim ga prelijte po ispečenim kokicama (uputstva za pečenje kokica vidite u prvom receptu pod brojem dva). Pospite mešavinom mirođija i limunovom koricom te posolite po želji.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Sjajna zamena za nezdrave sastojke u kolačima

Izvor: Prva.rs, 16.Maj.2014, 11:52

Ulje zamenite sosom od jabuka. Ulje i maslac možete da zamenite a da ne ugrozite ukus ili konzistenciju. Skuvajte nekoliko jabuka u vodi, dodajte malo šećera, limunovog soka i cimeta i pustite da odstoje na vatri do pola sata.. Umesto belog koristite brašno od celih žitarica. Belo brašno zamenite...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.