eSIM – integrisana SIM kartica dostupna u Vipu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Feb.2020, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

eSIM – integrisana SIM kartica dostupna u Vipu

Ova tehnologija koristi već ugrađeni čip u samom uređaju koji menja tradicionalnu SIM karticu. Osim unapređenog korisničkog iskustva eSIM pružai dodatni sloj sigurnosti i pouzdanosti, a velike stvariod ove kartice se tek očekuju, kako je proizvođači uređaja i operatori budu prihvatali.

Jedna od prednosti eSIM-a je što korisnicima omogućava da elektronski promene ili dodaju operatora, direktno sa telefona u realnom vremenu, bez potrebe da nabave novu SIM karticu. Osim toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << omogućava upotrebu dva ili više brojeva u jednom telefonu i lako prelaženje između njih.

Na našem tržištu ovu tehnologiju već podržavaju najnoviji iPhone modeli telefona: iPhone XS, XR, XS Max, 11, 11 Pro i 11 Pro Max, u kojima se eSIM koristi kao sekundarna kartica. Pored ovih, postoje i određeni telefoni koji ce uskoro stići i na naše teržište, poput Motorole RAZR, koji podržavaju isključivo eSIM.

Zahvaljujući specifičnosti eSIM čipa, koji je već ugrađen u sam uređaj, ova tehnologija se već nalazi i u nizu drugih uređaja za koje je potrebno internet povezivanje, kao što su pametni satovi, razni IoT i smart home uređaji, a koriste je i neki proizvođači automobila. Za krajnje korisnike to znači jednostavnije dodavanje novih uređaja (koji podržavaju eSIM) u postojeći paket ili novog broja bez odlaska u poslovnicu čak i dok su u inostranstvu.

Korisnici telefona koji podržavaju eSIM mogu brzo i jednostavno da aktiviraju uslugu na svom telefonu, a sve što je potrebno da bi završili podešavanja jeste skeniranje QR koda koji dobiju od operatora. Ceo proces traje svega par minuta.

O kompaniji Vip mobil

Vip mobile je najmlađi mobilni operater u Srbiji koji postavlja nove standarde na tržištu telekomunikacija. Zahvaljujući najsavremenijoj mrežnoj infrastrukturi, Vip korisnicima nudi širok raspon usluga iz domena mobilne komunikacije, kao i digitalnih, data i IT rešenja. Vip je u 2019. godini ostvario udeo na tržištu od 25,2% i zapošljava više od 1.400 stručnjaka sa ciljem da pruži najbolje korisničko iskustvo za više od 2,3 miliona korisnika. U 2018. godini kompanija je ostvarila prihode od 249 miliona evra. Svojim odgovornim poslovanjem Vip je prepoznat kao pouzdan partner i incijator brojnih pozitivnih promena u društvu, kao i u oblasti zaštite životne sredine. Sa do sada uloženih više od milijardu evra kompanija predstavlja najveću grinfild investiciju u Srbiji. Vip je i prva Family Friendly kompanija u Srbiji.


Vip mobile je član A1 Telekom Austrija Grupe, vodećeg pružaoca digitalnih i komunikacionih usluga u regionu Centralne i Istočne Evrope sa 25 milion korisnika u sedam zemalja, prihodima od 4.5 milijarde evra u 2018. godini i više od 18.700 zaposlenih. Grupa je evropska jedinica kompanije América Móvil, trećeg po veličini provajdera telekomunikacionih usluga na svetu.

Za više informacija posetite www.vipmobile.rs i www.A1.group

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.