Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Maj.2015, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Zlostavljani Emođi“ (Abused Emojis) – sjajan projekat koji treba da pomogne deci da kažu da su bila povređena

SOS telefon za decu u Švedskoj je upravo objavio skup uznemirujućih „emođija“ koji prikazuju decu koja su fizički i verbalno zlostavljana, u nadi da će mlade žrtve nasilja da ih koriste pri komuniciranju kada to ne mogu da iskažu rečima .



„Kompleksna realnost zahteva kompleksan skup simbola „, smatraju u švedskoj neprofitnoj organizaciji BRIS >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koja pomaže deci i tinejdžerima pod rizikom. „Zlostavljani Emođi omogućavaju deci i mladima da pričaju o situacijama u kojima su se osećali loše ili su pogrešno tretirana, bez potrebe da koriste reči. Ako ste vi ili neko koga znate, bili povređeni, maltretirani ili učinjeni tužnim, „zlostavljani emođi“ pomaže da lakše govorite o tome. “ – kažu u BRIS-u.

Među slikama su: deca sa modricama i posekotinama, izudarana beba, dete koje razmišlja o lobanjama (suicidalne misli), slike roditelja koji piju, i us..ni dečak (dečak koji misli da je ružan ili bezvredan) .

Fascinantno i sumorno.

Priredio: Redakcija Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.