Zastrašujuće dobra saradnja: Dubioza kolektiv i Via Media predstavili spot „Kafana“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Okt.2021, 16:04

Zastrašujuće dobra saradnja: Dubioza kolektiv i Via Media predstavili spot „Kafana“

Prvim single-om najavljen je novi album, čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine

Šta dobijete kada pomešate folk, zombije i kafanu? Sigurno pravu zombi apokalipsu i prvi bh. horor video spot Dubioze kolektiv, u produkciji agencije Via Media iz Sarajeva.

Radnja spota za pesmu „Kafana“ simbolično je smeštena u tipičnoj lokalnoj kafani, u kojoj verna cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse. Odgovor na pitanje šta se >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dešava sa onima koji prete harmoniji jedne prosečne kafanske dinamike, donosi sjajna ekipa Dubioze kolektiva, sa nesvakidašnjim ulogama koje su, moramo priznati, i ovaj put sjajno izneli.

Pesma ‘Kafana’ je nastala za vreme najstrožeg lockdown-a kada, zbog objektivnih okolnosti, nismo bili u mogućnosti da sedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim „hendikepom“ smo pretočili u emotivnu power-folk baladu koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije„, izjavili su članovi Dubioza kolektiva.

Kreativni koncept i izvršnu produkciju spota potpisuje Via Media, nagrađivana full service kreativna agencija sa sedištem u Sarajevu, u režiji nagrađivanog direktora produkcije agencije, Irfana Avdića.

Izuzetno je zadovoljstvo biti deo ovako sjajnog projekta s ekipom Dubioze kolektiv, koji su nam ukazali poverenje da stvorimo nešto zaista fantastično. Inspiraciju za spot pronašli smo u lakoći s kojom se naš narod ophodi prema krizama. Ne dajemo im na važnosti i brzo im se adaptiramo, sve dok fundamenti poput kafane, kao glavnog izvora hedonizma, nisu ugroženi. Ako život može neometano da funkcioniše u tim segmentima, onda opasnosti ni nema. Odličan tim ljudi okupljen da realizuje „Kafanu“ doprineo je da se naša ideja pretvori u stvarnost“, izjavio je Avdić.

Za neverovatno uverljive maske strašnih zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija, a u glavnim ulogama se, osim članova Dubioza Kolektiva, pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.