Zašto je jednostavna narukvica od perli osvojila Grand Prix for Good u Kanu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Jun.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je jednostavna narukvica od perli osvojila Grand Prix for Good u Kanu

Ministarstvo zdravlja Avganistana, McCann Health i McCann Worldgroup su ove godine osvojili Grand Prix for Good na Cannes Lions Health

Njihov projekat, „The Immunity Charm“, takođe je osvojio najviše nagrada ikada na Lions Health – četiri Zlata, četiri Srebra i jednog bronzanog Lava.

Sve se svodi na praksu imunizacije. Naime, Avganistan ima jednu od najnižih stopa evidencije o vakcinaciji ikada, te najgoru stopu smrtnosti odojčadi na svetu – čak 115 umre od 1000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << živorođenih.

Avganistan je u neprekidnom ratnom stanju već više od jedne decenije, a siromašne i seoske zajednice su među najgore pogođenim. S obzirom na to da većina vakcina mora biti zakazana tokom prvih nekoliko godina života deteta, vođenje evidencije je kritično … ali se papiri često gube, ili majke jednostavno prestanu da se pojavljuju u bolnici.

Tu stupa Immunity Charm narukvica. Umesto da pokušavaju da nagovore mame da čuvaju papirnu dokumentaciju iz bolnice ova narukvica se oslanja na postojeću tradiciju talismanskih narukvica, kojima je svrha da štite decu od zlih duhova.

Immunity Charm služi istoj svrsi, a doktorima već na prvi pogled pruža bitne informacije o vakcinaciji deteta. Zdravstveni radnici distribuiraju ovu jeftinu narukvicu – simbol zaštite od bolesti – majkama kada stignu sa novorođenčadima. Nakon što se deca vakcinišu protiv raznih bolesti, a svaka boja predstavlja drugu vakcinu.

Izvor: AdWeek

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.