Izvor: Luftika.rs, 30.Sep.2022, 15:12

Zaječarca očuh špijunirao iz inostranstva, kad je rastavio sat imao je šta da vidi

Koliko je danas lako ugroziti tuđu privatnost, pokazao je jedan Zaječarac koji je podelio svoje neprijatno iskustvo na forumu Reddit.
Kako je naveo, primetio je da očuh zna “za neke priče koje nije spominjao pred njim”, a onda je odjednom počeo da se interesuje za sat koji je već neko vreme bio sklonjen, piše Kurir.
A u satu, kamerica Sve to bilo je crveni signal za tog korisnika, koji je rastavio sat i otkrio da se u njemu krije ni manje ni više – kamerica.
Odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na pitanja drugih korisnika, on je odgovorio da sumnja da se kamerica nalazila u satu oko mesec dana.
– On je u inostranstvu, pa verovatno zbog toga špijunira- navodi.
Pojedinci su ga posavetovali da proveri da li su kamere postavljene još negde.
– Ako kamera koristi vašu WiFi mrežu, možeš da skeniraš mrežu da vidiš koji su uređaji nakačeni. Na mom ruteru, kada se konektujem na njega, imam listu uređaja koji su nakačeni u tom trenutku. Mada imaš i aplikacije koje rade network scan. Neće ti kazati gde je kamera, ali ćeš makar znati da ih nisi sve našao, pojašnjava jedan korisnik.
Ugasi svetla  i skeniraj prostoriju baterijskom lampom Veće kamere je lako uočiti, ali svako može lako sakriti manje kamere iza nameštaja, ventilacionih otvora ili ukrasa. Jednostavan način da uočite većinu tipova kamera je da potražite refleksiju sočiva.
– Ugasite svetla i polako skenirajte prostoriju baterijskom lampom ili laserskim pokazivačem, tražeći svetle refleksije-poručio mu je jedan korisnik nastavljajuć:
– Skenirajte sobu sa više mesta kako ne biste propustili kameru usmerenu samo na određena mesta i pregledajte ventilacione otvore i sve rupe ili praznine u zidovima ili plafonima.
Izvor: Kurir
Kompanija “H&M” špijunirala zaposlene i za taj greh plaća ogromnu kaznu

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.